Dagje Acadia National Park
17 juni 2015
Vanmorgen wat later opgestaan aangezien Acadia maar een half uurtje rijden verderop was.
Eerste lekker ontbeten.
Ik had al een pot Nutella gekocht en dat smaakte heerlijk op het geroosterde brood.
Na het ontbijten nog even naar de kamer gelopen om de goede schoenen aan te trekken.
Wel of geen vest of trui mee??
Toch maar wel gedaan en dat was maar goed ook.
Het was toch nog een beetje frisjes buiten.
In de auto gestapt en op naar Acadia N.P.
Helaas ook weer op deze route wegwerkzaamheden tegengekomen.
Rond 9:30 uur waren we in Acadia N.P.
Eerst naar de visitor centre voor informatie en een Annual Pass.
Met deze pas mag je alle nationale parken in zonder bij te betalen.
Je hoeft dan alleen maar de pas en je rijbewijs te laten zien en je mag doorrijden.
Vol goede moed weer in de auto gestapt en op naar Cadillac Mountain.
Deze al snel gevonden en maar kijken welke route we moesten lopen.
We namen de route blauw en dit hebben we geweten ook.
Zelfs ervaren mensen kwamen ons al bekaf weer voorbij gelopen.
Na ruim een half uur drie kwartier besloten om toch maar weer om te keren en terug naar boven te lopen.
Dan maar op zoek naar ons volgende punt.
Deze hadden we ook redelijk snel gevonden en na weer even informatie ingewonnen te hebben maar naar de route gelopen.
Deze had ik al snel gezien en we besloten samen om deze ook niet te lopen.
Er was al iemand onderuit gegaan doordat het er gisteren had geregend.
Tevens vlogen er aardig wat bijen rond.
Nou ja dan maar op zoek naar de Overlook om een vuurtoren te zien die op een eilandje staat... en natuurlijk lijk ik soms op mijn moeder (sorry mams) en ben ik verkeerd gereden.
Dan maar weer retour richting hotel rijden en maar ergens wat gaan eten.
Helaas was ik al weer de weg kwijt maar zag toevallig een Wallmart en daar wilde ik toch al even heen.
Hier samen even doorheen gewandeld en weer een USA t-shirt gekocht met 2015 erop (vorig jaar met 2014).
Na deze gekocht te hebben de weg gevraagd richting ons hotel want dan konden we ook vast wel ergens iets te eten kopen.
Uiteindelijk beland bij Wendy's.
Even gegeten en terug naar het hotel.
Gelukkig andere schoenen aan en even gerust van ons avontuur.
Aangezien het nog niet zo laat was zijn we maar weer de kant van Acadia opgereden omdat we op de weg erheen een minigolfbaan hebben gespot.
Het duurde even maar we hadden hem uiteindelijk ook weer gevonden.
Een erg leuke minigolfbaan en flink gelachen.
De minigolfbaan was met het thema Piraten.
We zijn langs kanonen gelopen en door grotten gewandeld... zelfs nog een baan op een piratenschip.
Na de laatse hole nog een aantal foto's genomen en even gepraat met een man die een lieve, kleine, schattige puppy bij zich had.
Weer lekker in de auto gestapt en terug richting hotel aangezien het ook niet meer zo lang zou duren voordat het donker zou worden.
De auto al 2 dagen op hetzelfde plekje geparkeerd.... vlakbij de deur en lekker in de schaduw.
Zo nu heb ik wel even weer genoeg getypt want Albert zit erg druk naast me op zijn fototoestel te kijken.
Nu lekker naar boven en proberen te badderen (die zijn hier meer voor het formaat kind).
Morgen volgt hopelijk een nieuw verhaal over onze belevenissen van de dag.
Morgen gaan we naar North Conway in de staat New Hampshire.
North Conway ligt in de White mountains.